Minestrone recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg keverék szárított hüvelyesekből (bab, feles borsó, lencse, adzuki bab, vörös lencse)
- 25 dkg apró szemű fehér bab
- 1 doboz vörös bab konzerv
- 1 vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 0,5 zellergumó
- 10 db kelbimbó
- 1 cékla
- 1 l alaplé
- 1 cukkini
- 4 paradicsom
- 10 dkg spagetti
- frissen őrölt bors
- só
- chili (elhagyható)
- reszelt parmezán
Elkészítése:
A fehér babot áztassuk be előzőt este bő vízbe. Másnap öntsük le róla a vizet és a szárított keverékkel együtt tegyük kuktába. Öntsük fel 1 liter enyhén sós vízzel, és a kuktát lezárva 30 perc alatt főzzük készre.
Egy fazékban kevés olajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a felaprított répát, zellert és céklát, valamint a negyedekbe vágott kelbimbót. Öntsük fel az alaplével, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Amikor már majdnem puha minden, hozzáöntjük a kukta teljes tartalmát (levével együtt).
A paradicsomok héját eltávolítjuk, majd a cukkinivel együtt felaprítjuk, és a leveshez adjuk. A spagetti tésztát 2-3 cm-es darabokra feltördeljük, és ezt is beletesszük a levesbe. Addig főzzük, amíg a tészta is megpuhul.
Tálaláskor reszelt parmezánnal megszórjuk.
Tipp:
A minestrone az olaszok zöldség levese, receptjének meghatározása szinte lehetetlen. Minden olaszországi területnek, sőt családnak megvan a saját receptje. Némelyikben van tészta, másikban nincs, néhányban van káposzta, bab, lencse, hol több, vagy kevesebb. Ebben a receptben egy Olaszországban vásárolt száraz hüvelyesekből összeállított keveréket használtam fel és egészítettem ki pár zöldséggel, végül apróra tört spagettit főztem bele. Reszelt Parmezánnal vagy Grana Padanoval megszórva az igazi!