Minestrone recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg keverék szárított hüvelyesekből (bab, feles borsó, lencse, adzuki bab, vörös lencse)
- 25 dkg apró szemű fehér bab
- 1 doboz vörös bab konzerv
- 1 vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 0,5 zellergumó
- 10 db kelbimbó
- 1 cékla
- 1 l alaplé
- 1 cukkini
- 4 paradicsom
- 10 dkg spagetti
- frissen őrölt bors
- só
- chili (elhagyható)
- reszelt parmezán
Elkészítése:
A fehér babot áztassuk be előzőt este bő vízbe. Másnap öntsük le róla a vizet és a szárított keverékkel együtt tegyük kuktába. Öntsük fel 1 liter enyhén sós vízzel, és a kuktát lezárva 30 perc alatt főzzük készre.
Egy fazékban kevés olajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a felaprított répát, zellert és céklát, valamint a negyedekbe vágott kelbimbót. Öntsük fel az alaplével, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Amikor már majdnem puha minden, hozzáöntjük a kukta teljes tartalmát (levével együtt).
A paradicsomok héját eltávolítjuk, majd a cukkinivel együtt felaprítjuk, és a leveshez adjuk. A spagetti tésztát 2-3 cm-es darabokra feltördeljük, és ezt is beletesszük a levesbe. Addig főzzük, amíg a tészta is megpuhul.
Tálaláskor reszelt parmezánnal megszórjuk.
Tipp:
A minestrone az olaszok zöldség levese, receptjének meghatározása szinte lehetetlen. Minden olaszországi területnek, sőt családnak megvan a saját receptje. Némelyikben van tészta, másikban nincs, néhányban van káposzta, bab, lencse, hol több, vagy kevesebb. Ebben a receptben egy Olaszországban vásárolt száraz hüvelyesekből összeállított keveréket használtam fel és egészítettem ki pár zöldséggel, végül apróra tört spagettit főztem bele. Reszelt Parmezánnal vagy Grana Padanoval megszórva az igazi!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »