Minestrone recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg keverék szárított hüvelyesekből (bab, feles borsó, lencse, adzuki bab, vörös lencse)
- 25 dkg apró szemű fehér bab
- 1 doboz vörös bab konzerv
- 1 vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 0,5 zellergumó
- 10 db kelbimbó
- 1 cékla
- 1 l alaplé
- 1 cukkini
- 4 paradicsom
- 10 dkg spagetti
- frissen őrölt bors
- só
- chili (elhagyható)
- reszelt parmezán
Elkészítése:
A fehér babot áztassuk be előzőt este bő vízbe. Másnap öntsük le róla a vizet és a szárított keverékkel együtt tegyük kuktába. Öntsük fel 1 liter enyhén sós vízzel, és a kuktát lezárva 30 perc alatt főzzük készre.
Egy fazékban kevés olajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a felaprított répát, zellert és céklát, valamint a negyedekbe vágott kelbimbót. Öntsük fel az alaplével, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Amikor már majdnem puha minden, hozzáöntjük a kukta teljes tartalmát (levével együtt).
A paradicsomok héját eltávolítjuk, majd a cukkinivel együtt felaprítjuk, és a leveshez adjuk. A spagetti tésztát 2-3 cm-es darabokra feltördeljük, és ezt is beletesszük a levesbe. Addig főzzük, amíg a tészta is megpuhul.
Tálaláskor reszelt parmezánnal megszórjuk.
Tipp:
A minestrone az olaszok zöldség levese, receptjének meghatározása szinte lehetetlen. Minden olaszországi területnek, sőt családnak megvan a saját receptje. Némelyikben van tészta, másikban nincs, néhányban van káposzta, bab, lencse, hol több, vagy kevesebb. Ebben a receptben egy Olaszországban vásárolt száraz hüvelyesekből összeállított keveréket használtam fel és egészítettem ki pár zöldséggel, végül apróra tört spagettit főztem bele. Reszelt Parmezánnal vagy Grana Padanoval megszórva az igazi!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »