Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-gyömbéres almakrémleves recept

Mézes-gyömbéres almakrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    4 személyre:

    • 1,5 kg alma
    • 5 dkg méz
    • 3 ek mascarpone krémsajt
    • 1 kisebb citrom
    • 2-3 cm-es friss gyömbér
    • 1 kis darab fahéj
    • 2-3 szegfűszeg
    • 0,5 dl rum (elhagyható)

    Elkészítése:

    Az almákat megmossuk, meghámozva negyedekbe vágjuk, eltávolítjuk a magházukat, majd kisebb kockákra vágjuk.
    Egy fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

    Hozzáadjuk a citromot, amit előzőleg kefével alaposan megsikálunk, kettévágjuk, és a magokat felfogva belefacsarjuk a levesbe, majd a héjából a sárga részeket vékonyan levágva, azokat is beledobjuk.

    A gyömbért vékonyan meghámozzuk, ezt is beletesszük. A szegfűszeget és a fahéj darabot teatojásban tegyük bele, hogy utólag könnyen el tudjuk távolítani a levesből.

    Fedő alatt addig főzzük, míg az alma megpuhul. Ekkor tegyük bele a rumot és mézet ízlés szerint.

    Az almából vegyünk ki egy kis tálkába díszítéshez, körülbelül egy-egy evőkanálnyit, adagonként. Távolítsuk el a teatojást a fűszerekkel, a citromhéjat és a gyömbért, majd egy botmixer segítségével, mixeljük teljesen simára a levest.

    Vegyünk ki egy kis tálba egy merőkanállal, és keverjük el benne simára a mascarponét, majd öntsük vissza a levesbe, várjuk meg, míg egyet forr, majd kapcsoljuk le alatta a gázt. Így krémes, bársonyos lesz a levesünk. A félretett almakockákat is helyezzük vissza a levesbe.

    Fogyaszthatjuk melegen és hidegen is egyaránt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá