Mexikói zöldségleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1/2 kg mexikói zöldségkeverék
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 kg marha szegy oldalas, vegyes zöldség az alapléhez
- 1,5 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- só, frissen őrölt bors
- 1 teáskanál ételízesítő
- kevés friss petrezselyem zöld
- 1 kanál olíva olaj
- 2 marék levestészta
Elkészítése:
Alaplé elkészítése:
A marha szegyoldalast feltesszük főzni sós, gyöngyöző vízben 2 órára. Annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Ha szükséges, szedjük le a habját. Később gazdagítjuk a lét sárgarépával, petrezselyem gyökérrel, és kevés zellerrel.
Ezalatt apróra vágjuk a hagymát, és a fokhagymát. Mikor a hús megfőtt kiemeljük a léből a zöldségekkel együtt, és később vadast készítünk belőle.
A leves elkészítése:
Új fazékban, kevés olíva olajon megpároljuk a hagymát, és a fokhagymát. Kevés ételízesítőt adunk hozzá, (az alaplé is sós) majd hozzáadjuk a fagyasztott mexikói zöldségkeveréket. Hozzáadjuk a levestésztát.
Egy merőkanálnyit kiveszünk a léből, majd tejszínt, és kevés lisztet hozzáadva habarást készítünk, és visszaöntjük a leveshez. Apróra vágott friss petrezselyem zölddel együtt összefőzzük.