Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói zöldségleves recept

Mexikói zöldségleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg mexikói zöldségkeverék
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1,5 kg marha szegy oldalas, vegyes zöldség az alapléhez
    • 1,5 dl tejszín
    • 1 evőkanál liszt
    • só, frissen őrölt bors
    • 1 teáskanál ételízesítő
    • kevés friss petrezselyem zöld
    • 1 kanál olíva olaj
    • 2 marék levestészta

    Elkészítése:

    Alaplé elkészítése:

    A marha szegyoldalast feltesszük főzni sós, gyöngyöző vízben 2 órára. Annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Ha szükséges, szedjük le a habját. Később gazdagítjuk a lét sárgarépával, petrezselyem gyökérrel, és kevés zellerrel.

    Ezalatt apróra vágjuk a hagymát, és a fokhagymát. Mikor a hús megfőtt kiemeljük a léből a zöldségekkel együtt, és később vadast készítünk belőle.

    A leves elkészítése:

    Új fazékban, kevés olíva olajon megpároljuk a hagymát, és a fokhagymát. Kevés ételízesítőt adunk hozzá, (az alaplé is sós) majd hozzáadjuk a fagyasztott mexikói zöldségkeveréket. Hozzáadjuk a levestésztát.

    Egy merőkanálnyit kiveszünk a léből, majd tejszínt, és kevés lisztet hozzáadva habarást készítünk, és visszaöntjük a leveshez. Apróra vágott friss petrezselyem zölddel együtt összefőzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá