Mexikói zöldségleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Mexikói zöldségleves

Hozzávalók:

  • 1/2 kg mexikói zöldségkeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 kg marha szegy oldalas, vegyes zöldség az alapléhez
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • kevés friss petrezselyem zöld
  • 1 kanál olíva olaj
  • 2 marék levestészta

Elkészítése:

Alaplé elkészítése:

A marha szegyoldalast feltesszük főzni sós, gyöngyöző vízben 2 órára. Annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Ha szükséges, szedjük le a habját. Később gazdagítjuk a lét sárgarépával, petrezselyem gyökérrel, és kevés zellerrel.

Ezalatt apróra vágjuk a hagymát, és a fokhagymát. Mikor a hús megfőtt kiemeljük a léből a zöldségekkel együtt, és később vadast készítünk belőle.

A leves elkészítése:

Új fazékban, kevés olíva olajon megpároljuk a hagymát, és a fokhagymát. Kevés ételízesítőt adunk hozzá, (az alaplé is sós) majd hozzáadjuk a fagyasztott mexikói zöldségkeveréket. Hozzáadjuk a levestésztát.

Egy merőkanálnyit kiveszünk a léből, majd tejszínt, és kevés lisztet hozzáadva habarást készítünk, és visszaöntjük a leveshez. Apróra vágott friss petrezselyem zölddel együtt összefőzzük.