Medvehagymás zöldségleves mozzarellával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 1 vöröshagyma
- 3 újhagyma zöldjével
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 2 krumpli
- 1 csomag zellerlevél
- 1 csomag petrezselyemlevél
- 3 chili
- 1 paradicsom
- 2 szárnyas húsleves kocka
- só
- fekete bors
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- 1 csomag (8 dkg) mini mozzarella
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, az újhagymát és a répát felszeleteljük, a krumplit kockára vágjuk, a medvehagymát, a petrezselymet és zellerlevelet felvágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk.
Egy fazékban az olajon és a vajon megpirítjuk a hagymákat, hozzáadjuk a répát és a krumplit, és együtt dinszteljük. Majd belerakjuk a többi zöldséget, belevágjuk a chilit, és felöntjük a vízzel. Fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockát.
Bő fél óra után, amikor már minden puhára főtt, tálalunk.
A tányérba szedünk a levesből, s teszünk bele mozzarellát.
Tipp:
Ezúttal sajtos pirított toast helyett mozzarellával készült, és így is remek lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

