Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagymás zellerkrémleves recept

Medvehagymás zellerkrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db nagyobb zellergumó
    • ½ csomag szárzeller /angol zeller,halványító zeller/
    • 5 dkg vaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 6-8 levél medvehagyma
    • 2 dl főzőtejszín
    • őrölt fehér bors
    • ételízesítő

    Előkészítés: A zellergumót meghámozzuk és a szárzellerrel együtt megmossuk,kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és a medvehagymával együtt apróra vágjuk.

    Elkészítés: A vajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a zellert és a medvehagymát. Sózzuk, borsozzuk ételízesítőt /vagy ha van alaplét/ adunk hozzá és fedő alatt puhára pároljuk. Az egészet összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és kiforraljuk.
    Leves gyönggyel vagy pirított zsemlekockával tálaljuk.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá