Medvehagymás karfiolkrémleves sajtos pirítóssal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Leveshez:
- 1 közepes karfiol
- 20 levél medvehagyma
- 3 nagy burgonya
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- 1 tk ételízesítő
- 2 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fehér bors
Pirítóshoz:
- 4 szelet kenyér
- trappista sajt
Elkészítése:
Megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk a krumplit. A karfiolt rózsáira szedjük.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a medvehagyma eltávolított szár részét. Beletesszük a krumplit és a karfiolt, megszórjuk ételízesítővel, felöntjük vízzel, és puhára főzzük. A főzés vége előtt beletesszük a felaprított medvehagyma leveleket, és 5 percig még együtt főzzük.
Egy botmixerrel pürésítjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, és tálaljuk.
A pirítóshoz a kenyeret csíkokra vágjuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd 200 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »