Medvehagymás karfiolkrémleves sajtos pirítóssal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Leveshez:
- 1 közepes karfiol
- 20 levél medvehagyma
- 3 nagy burgonya
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- 1 tk ételízesítő
- 2 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fehér bors
Pirítóshoz:
- 4 szelet kenyér
- trappista sajt
Elkészítése:
Megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk a krumplit. A karfiolt rózsáira szedjük.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a medvehagyma eltávolított szár részét. Beletesszük a krumplit és a karfiolt, megszórjuk ételízesítővel, felöntjük vízzel, és puhára főzzük. A főzés vége előtt beletesszük a felaprított medvehagyma leveleket, és 5 percig még együtt főzzük.
Egy botmixerrel pürésítjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, és tálaljuk.
A pirítóshoz a kenyeret csíkokra vágjuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd 200 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


