Medvehagymás karfiolkrémleves sajtos pirítóssal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Leveshez:
- 1 közepes karfiol
- 20 levél medvehagyma
- 3 nagy burgonya
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- 1 tk ételízesítő
- 2 dl főzőtejszín
- só
- őrölt fehér bors
Pirítóshoz:
- 4 szelet kenyér
- trappista sajt
Elkészítése:
Megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk a krumplit. A karfiolt rózsáira szedjük.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a medvehagyma eltávolított szár részét. Beletesszük a krumplit és a karfiolt, megszórjuk ételízesítővel, felöntjük vízzel, és puhára főzzük. A főzés vége előtt beletesszük a felaprított medvehagyma leveleket, és 5 percig még együtt főzzük.
Egy botmixerrel pürésítjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk, és tálaljuk.
A pirítóshoz a kenyeret csíkokra vágjuk, megszórjuk reszelt sajttal, majd 200 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »