Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagyma krémleves recept

Medvehagyma krémleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy csokor medvehagyma
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 1 nagyobb burgonya
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 8 dl víz
    • 1 leveskocka
    • 2 dl főzőtejszín
    • bors

    Elkészítése:

    Az olajon megfonnyasztjuk az aprított vöröshagymát, rádobjuk az apróra kockázott burgonyát, felengedjük a meleg vízzel. Míg felforr, addig a medvehagymát megmossuk és vastag szárától megtisztítjuk.

    Amikor a burgonya már majdnem megfőtt, beledobjuk a medvehagymát és a fokhagymát, forrástól számítva kb 5-8 percig főzzük. Ezután botmixerrel jól eldolgozzuk.

    Visszatesszük a tűzhelyre, 1-2 kanál levessel elkeverjük a tejszínt simára és a gyöngyöző levesbe öntjük folytonos keverés mellett. Kóstoljuk, és ha kell még utánízesítjük. A tejszínnel csak egyet forrjon!

    Langyosra hűtjük és pirított kenyérkockával, sajtos kenyérszelettel vagy reszelt sajttal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá