Májleves galuskával recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 50 dkg sertéshús
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 petrezselyemgyökér
- petrezselyemzöld
- zellerlevél
- vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- liszt
- pirospaprika
- tojás
Elkészítése:
A zöldségeket karikákra vágom,a húst és a májat apróra felszelem.
A húst,a májat annyi vízzel teszem fel főni,hogy jól el lepje,fűszerezem borssal,delikáttal.
Amikor félkészre puhul,rárakom a vöröshagymát egészben,(amit majd kidobok a levesből) és a zöldségféléket.
Készre főzöm,feltöltöm kellő mennyiségű vízzel,forrás után olajon apróra vágott fokhagymát a petrezselyemzölddel,liszttel rózsaszínű rántást készítek,pirospaprikával megszórom,vízzel felengedem és a levesbe keverem.
Tojásból,lisztből galuska tésztát készítek és a lobogó levesbe szaggatom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »