Májleves galuskával recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 50 dkg sertéshús
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 petrezselyemgyökér
- petrezselyemzöld
- zellerlevél
- vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- liszt
- pirospaprika
- tojás
Elkészítése:
A zöldségeket karikákra vágom,a húst és a májat apróra felszelem.
A húst,a májat annyi vízzel teszem fel főni,hogy jól el lepje,fűszerezem borssal,delikáttal.
Amikor félkészre puhul,rárakom a vöröshagymát egészben,(amit majd kidobok a levesből) és a zöldségféléket.
Készre főzöm,feltöltöm kellő mennyiségű vízzel,forrás után olajon apróra vágott fokhagymát a petrezselyemzölddel,liszttel rózsaszínű rántást készítek,pirospaprikával megszórom,vízzel felengedem és a levesbe keverem.
Tojásból,lisztből galuska tésztát készítek és a lobogó levesbe szaggatom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »