Májleves galuskával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Májleves galuskával

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 50 dkg sertéshús
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1-2 petrezselyemgyökér
  • petrezselyemzöld
  • zellerlevél
  • vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • liszt
  • pirospaprika
  • tojás

Elkészítése:
A zöldségeket karikákra vágom,a húst és a májat apróra felszelem.
A húst,a májat annyi vízzel teszem fel főni,hogy jól el lepje,fűszerezem borssal,delikáttal.
Amikor félkészre puhul,rárakom a vöröshagymát egészben,(amit majd kidobok a levesből) és a zöldségféléket.
Készre főzöm,feltöltöm kellő mennyiségű vízzel,forrás után olajon apróra vágott fokhagymát a petrezselyemzölddel,liszttel rózsaszínű rántást készítek,pirospaprikával megszórom,vízzel felengedem és a levesbe keverem.
Tojásból,lisztből galuska tésztát készítek és a lobogó levesbe szaggatom.