Májgombócleves pulykanyakkal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg pulykanyak
- 20 dkg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 szem bors
- 1 ek ételízesítő, házi
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 zellergumó
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 szál zeller zöld
A májgombóchoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csipet őrölt bors
- 1 ek finomra vágott zöldpetrezselyem
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 ek rétesliszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A pulykanyakat 2 l vízben, kevés sóval felteszem főni. Ha megforrt leszedem a habját.
Közben megtisztítom és felaprítom a zöldségeket, majd a leveshez adom a vöröshagymával, fokhagymával, borssal, paprikával, paradicsommal, zeller zölddel és ételízesítővel együtt.
Az egészet felforralom és lassú gyöngyöző forrással lefedve főzöm.
A májgombóchoz a csirkemájat elkaparom a vöröshagymát lereszelem és a többi hozzávalóval együtt, pici sóval, közepes lágyságú galuskatésztát keverek.
Ha megfőtt a leves, egy fazékba szűröm a levét és kiskanállal beleszaggatom a májgombócokat.
10 percig főzöm, majd 5-10 perc pihentetés utána tálalom. A megfőtt pulykanyakat külön tányéron mustárral, tormával, kapor vagy uborka mártással kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »