Májgombócleves pulykanyakkal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg pulykanyak
- 20 dkg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 szem bors
- 1 ek ételízesítő, házi
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 zellergumó
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 szál zeller zöld
A májgombóchoz:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csipet őrölt bors
- 1 ek finomra vágott zöldpetrezselyem
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 ek rétesliszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A pulykanyakat 2 l vízben, kevés sóval felteszem főni. Ha megforrt leszedem a habját.
Közben megtisztítom és felaprítom a zöldségeket, majd a leveshez adom a vöröshagymával, fokhagymával, borssal, paprikával, paradicsommal, zeller zölddel és ételízesítővel együtt.
Az egészet felforralom és lassú gyöngyöző forrással lefedve főzöm.
A májgombóchoz a csirkemájat elkaparom a vöröshagymát lereszelem és a többi hozzávalóval együtt, pici sóval, közepes lágyságú galuskatésztát keverek.
Ha megfőtt a leves, egy fazékba szűröm a levét és kiskanállal beleszaggatom a májgombócokat.
10 percig főzöm, majd 5-10 perc pihentetés utána tálalom. A megfőtt pulykanyakat külön tányéron mustárral, tormával, kapor vagy uborka mártással kínálom.