Májgombócleves pulykanyakkal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg pulykanyak
- 20 dkg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 szem bors
- 1 ek ételízesítő, házi
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1 zellergumó
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 szál zeller zöld
A májgombóchoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csipet őrölt bors
- 1 ek finomra vágott zöldpetrezselyem
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 ek rétesliszt
- 2 ek zsemlemorzsa
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A pulykanyakat 2 l vízben, kevés sóval felteszem főni. Ha megforrt leszedem a habját.
Közben megtisztítom és felaprítom a zöldségeket, majd a leveshez adom a vöröshagymával, fokhagymával, borssal, paprikával, paradicsommal, zeller zölddel és ételízesítővel együtt.
Az egészet felforralom és lassú gyöngyöző forrással lefedve főzöm.
A májgombóchoz a csirkemájat elkaparom a vöröshagymát lereszelem és a többi hozzávalóval együtt, pici sóval, közepes lágyságú galuskatésztát keverek.
Ha megfőtt a leves, egy fazékba szűröm a levét és kiskanállal beleszaggatom a májgombócokat.
10 percig főzöm, majd 5-10 perc pihentetés utána tálalom. A megfőtt pulykanyakat külön tányéron mustárral, tormával, kapor vagy uborka mártással kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

