Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májgombócleves pulykanyakkal recept

Májgombócleves pulykanyakkal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg pulykanyak
    • 20 dkg csirkemáj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 10 szem bors
    • 1 ek ételízesítő, házi
    • 2 sárgarépa
    • 2 fehérrépa
    • 1 karalábé
    • 1 zellergumó
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 szál zeller zöld

    A májgombóchoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek vaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 csipet őrölt bors
    • 1 ek finomra vágott zöldpetrezselyem
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 2 ek rétesliszt
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A pulykanyakat 2 l vízben, kevés sóval felteszem főni. Ha megforrt leszedem a habját.

    Közben megtisztítom és felaprítom a zöldségeket, majd a leveshez adom a vöröshagymával, fokhagymával, borssal, paprikával, paradicsommal, zeller zölddel és ételízesítővel együtt.

    Az egészet felforralom és lassú gyöngyöző forrással lefedve főzöm.

    A májgombóchoz a csirkemájat elkaparom a vöröshagymát lereszelem és a többi hozzávalóval együtt, pici sóval, közepes lágyságú galuskatésztát keverek.

    Ha megfőtt a leves, egy fazékba szűröm a levét és kiskanállal beleszaggatom a májgombócokat.

    10 percig főzöm, majd 5-10 perc pihentetés utána tálalom. A megfőtt pulykanyakat külön tányéron mustárral, tormával, kapor vagy uborka mártással kínálom.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá