Májgombócleves pulykanyakkal

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:

  • 0,5 kg pulykanyak
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 szem bors
  • 1 ek ételízesítő, házi
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 zellergumó
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 szál zeller zöld

A májgombóchoz:

  • 1 tojás
  • 2 ek vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 ek finomra vágott zöldpetrezselyem
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 ek rétesliszt
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • ízlés szerint só