Májgombóc recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemáj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 kanál búza dara
- 4-5 kanál kenyér morzsa
- só
- bors
- 1 kanál étolaj
- 1 kiskanálnyi petrezselyem zöldje (ha van)
Elkészítése:
A vöröshagymát és fokhagymát apróra daraboljuk és 1 kanál olajon megpirítjuk egy kicsit. Elektromos aprítógépbe tesszük a májat, a tojást, 1 kiskanál sót, fél kiskanál borsot, a petrezselyem zöldjét, 3 kanál búzadarát és a megpirított hagymát. 1 percnyit megnyomjuk a gépet.
A masszát kiöntjük egy tálkába és a kenyérmorzsával összeállítjuk. Ha még híg tegyünk hozzá morzsát. A tojás és a máj nagysága változó ezért néha nem elég a 4-5 kanál kenyérmorzsa! A tenyerünkbe pici olajat teszünk és kicsi golyócskákat formálunk.
Eközben egy edénybe 1 liter vizet forralunk 1 kiskanál sóval. A forrásban levő vizbe öntjük a gombócokat és 20 percig főzzük. Szűrőedénybe öntjük és hideg vizzel lemossuk. Ha nincs aprítógép a májat egy kanállal meg kell kapargatni és a hártyát eltávolítani.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »