Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májgombóc recept

Májgombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csirkemáj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 3 kanál búza dara
    • 4-5 kanál kenyér morzsa
    • bors
    • 1 kanál étolaj
    • 1 kiskanálnyi petrezselyem zöldje (ha van)

    Elkészítése:

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra daraboljuk és 1 kanál olajon megpirítjuk egy kicsit. Elektromos aprítógépbe tesszük a májat, a tojást, 1 kiskanál sót, fél kiskanál borsot, a petrezselyem zöldjét, 3 kanál búzadarát és a megpirított hagymát. 1 percnyit megnyomjuk a gépet.

    A masszát kiöntjük egy tálkába és a kenyérmorzsával összeállítjuk. Ha még híg tegyünk hozzá morzsát. A tojás és a máj nagysága változó ezért néha nem elég a 4-5 kanál kenyérmorzsa! A tenyerünkbe pici olajat teszünk és kicsi golyócskákat formálunk.

    Eközben egy edénybe 1 liter vizet forralunk 1 kiskanál sóval. A forrásban levő vizbe öntjük a gombócokat és 20 percig főzzük. Szűrőedénybe öntjük és hideg vizzel lemossuk. Ha nincs aprítógép a májat egy kanállal meg kell kapargatni és a hártyát eltávolítani.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá