Májgombóc recept
Hozzávalók:
- 1 csirkemáj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 kanál búza dara
- 4-5 kanál kenyér morzsa
- só
- bors
- 1 kanál étolaj
- 1 kiskanálnyi petrezselyem zöldje (ha van)
Elkészítése:
A vöröshagymát és fokhagymát apróra daraboljuk és 1 kanál olajon megpirítjuk egy kicsit. Elektromos aprítógépbe tesszük a májat, a tojást, 1 kiskanál sót, fél kiskanál borsot, a petrezselyem zöldjét, 3 kanál búzadarát és a megpirított hagymát. 1 percnyit megnyomjuk a gépet.
A masszát kiöntjük egy tálkába és a kenyérmorzsával összeállítjuk. Ha még híg tegyünk hozzá morzsát. A tojás és a máj nagysága változó ezért néha nem elég a 4-5 kanál kenyérmorzsa! A tenyerünkbe pici olajat teszünk és kicsi golyócskákat formálunk.
Eközben egy edénybe 1 liter vizet forralunk 1 kiskanál sóval. A forrásban levő vizbe öntjük a gombócokat és 20 percig főzzük. Szűrőedénybe öntjük és hideg vizzel lemossuk. Ha nincs aprítógép a májat egy kanállal meg kell kapargatni és a hártyát eltávolítani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »

