Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát és fokhagymát apróra daraboljuk és 1 kanál olajon megpirítjuk egy kicsit. Elektromos aprítógépbe tesszük a májat, a tojást, 1 kiskanál sót, fél kiskanál borsot, a petrezselyem zöldjét, 3 kanál búzadarát és a megpirított hagymát. 1 percnyit megnyomjuk a gépet.
A masszát kiöntjük egy tálkába és a kenyérmorzsával összeállítjuk. Ha még híg tegyünk hozzá morzsát. A tojás és a máj nagysága változó ezért néha nem elég a 4-5 kanál kenyérmorzsa! A tenyerünkbe pici olajat teszünk és kicsi golyócskákat formálunk.
Eközben egy edénybe 1 liter vizet forralunk 1 kiskanál sóval. A forrásban levő vizbe öntjük a gombócokat és 20 percig főzzük. Szűrőedénybe öntjük és hideg vizzel lemossuk. Ha nincs aprítógép a májat egy kanállal meg kell kapargatni és a hártyát eltávolítani.