Magyaros lencsetál recept
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 50 dkg burgonya
- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 4 ek napraforgó olaj
- 10 dkg sárgaborsó
- 10 dkg kolbász (1 szál)
Elkészítése:
A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk, a sárgaborsót főzés előtt 1 órával.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a lencsét és felöntjük a vízzel.
A sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, felkarikázzuk, a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. Miután a lencse főtt 30 percet, hozzáadjuk a megpucolt zöldségeket, a sárgaborsót és a burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és tovább főzzük. Beletesszük a kolbászt is.
Miután minden megfőtt, belekeverjük a mustárral elkevert tejfölt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

