Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros lencsetál recept

Magyaros lencsetál
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg lencse
    • 50 dkg burgonya
    • 2 közepes sárgarépa
    • 2 közepes fehérrépa
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek mustár
    • 2 l víz
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 4 ek napraforgó olaj
    • 10 dkg sárgaborsó
    • 10 dkg kolbász (1 szál)

    Elkészítése:

    A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk, a sárgaborsót főzés előtt 1 órával.

    A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a lencsét és felöntjük a vízzel.

    A sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, felkarikázzuk, a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. Miután a lencse főtt 30 percet, hozzáadjuk a megpucolt zöldségeket, a sárgaborsót és a burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és tovább főzzük. Beletesszük a kolbászt is.

    Miután minden megfőtt, belekeverjük a mustárral elkevert tejfölt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá