Magyaros lencsetál recept

Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 50 dkg burgonya
- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 4 ek napraforgó olaj
- 10 dkg sárgaborsó
- 10 dkg kolbász (1 szál)
Elkészítése:
A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk, a sárgaborsót főzés előtt 1 órával.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a lencsét és felöntjük a vízzel.
A sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, felkarikázzuk, a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. Miután a lencse főtt 30 percet, hozzáadjuk a megpucolt zöldségeket, a sárgaborsót és a burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és tovább főzzük. Beletesszük a kolbászt is.
Miután minden megfőtt, belekeverjük a mustárral elkevert tejfölt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »