Magyaros lencsetál

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg lencse
  • 50 dkg burgonya
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes fehérrépa
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • 2 l víz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 10 dkg sárgaborsó
  • 10 dkg kolbász (1 szál)

Elkészítése:

A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk, a sárgaborsót főzés előtt 1 órával.

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a lencsét és felöntjük a vízzel.

A sárgarépát és a fehérrépát megpucoljuk, felkarikázzuk, a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. Miután a lencse főtt 30 percet, hozzáadjuk a megpucolt zöldségeket, a sárgaborsót és a burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és tovább főzzük. Beletesszük a kolbászt is.

Miután minden megfőtt, belekeverjük a mustárral elkevert tejfölt.