Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros krumplileves házi csipetkével recept

Magyaros krumplileves házi csipetkével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 2 ek olaj
    • 1 púpos tk őrölt pirospaprika
    • 1 tk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 ek darált pirospaprika (házi készítésű)
    • 1 borsónyi csípős Piros Arany
    • 15 cm hosszú snack száraz kolbász
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból készült házi csipetke fele

    Elkészítése:

    A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a krumplit meghámozzuk, közepes kockára vágjuk.  A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pirítjuk.

    A tűzről lehúzva rászórjuk az őrölt pirospaprikát, majd rádobjuk a krumplit és jól átforgatjuk. Visszatéve a lángra felfűszerezzük, felengedjük vízzel.

    A kolbászt vékony karkára vágjuk.

    Ha már majdnem puha a krumpli, beletesszük a csipetkét és a kolbászt.

    Akkor lesz kész, ha már a tészta és a krumpli is puha.

    Tipp:

    Annyi féle módon lehet a krumplilevest készíteni, most ez jutott az eszembe. Az este csipkelődtem kicsit, ezért abból is került bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá