Magyaros gombóc leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg krumpli
- 20 dkg füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ojás
- só
- őrölt bors
- örölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 4 ek liszt
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, majd egy edénybe beleszűrjük és hűlni hagyjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk és olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük a krumpli levével, majd annyi vízzel pótoljuk, hogy 3 l legyen.
Sózzuk, megszórjuk őrölt borssal és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Közben a kihűlt és összetört krumplihoz hozzáadjuk az apró darabokra vágott kolbászt, tojást, őrölt borsot és annyi lisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk.
Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle és a leveshez adjuk, majd még 10 percig főzzük.
Amikor megfőtt a tejfölt 2 ek lisztet kevés levessel simára keverjük belecsorgatjuk és összeforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »