Magyaros gombóc leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg krumpli
- 20 dkg füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ojás
- só
- őrölt bors
- örölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 4 ek liszt
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük, majd egy edénybe beleszűrjük és hűlni hagyjuk.
A vöröshagymát felkockázzuk és olajon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük a krumpli levével, majd annyi vízzel pótoljuk, hogy 3 l legyen.
Sózzuk, megszórjuk őrölt borssal és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Közben a kihűlt és összetört krumplihoz hozzáadjuk az apró darabokra vágott kolbászt, tojást, őrölt borsot és annyi lisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk.
Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle és a leveshez adjuk, majd még 10 percig főzzük.
Amikor megfőtt a tejfölt 2 ek lisztet kevés levessel simára keverjük belecsorgatjuk és összeforraljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »