Magyaros gombaleves májgombóccal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csiperkegomba
- 1/2 szál sárgarépa
- 1/4 szál petrezselyem és a zöldje
- fűszerpaprika
- só
- bors
- húsleves kocka
A gombóchoz:
- 20 dkg csirkemáj lekaparva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- petrezselyemzöld aprítva
- vöröshagyma
- 1 ek vaj
- 3 ek zsemlemorzsa
- fűszerpaprika
- só
- bors
Elkészítése:
Egy 2 literes fazékba olajat öntünk, a zöldségeket megtisztítás és darabolás után rátesszük a zsiradékra pirítani. Sóval, borssal, paprikával fűszerezzük, és felöntjük vízzel, és petrezselymet is belevágjuk.
A gombóchoz a májat késsel lekaparjuk, hozzátesszük a tojást, a sót, a borsot, a petrezselymet, belereszeljük a vöröshagymát, a vajat, és végül a zsemlemorzsával együtt összedolgozzuk, de ne legyen túl kemény. 15 percet pihentetjük.
Ha felforrt a leves, vizes kézzel gombócokat formázunk a levesbe. A húsleveskockát beledobjuk, keverjük, és szép lassan készre főzzük.
Aki szereti erősen, az egy kevés csilipaprikát is vágjon bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »