Magyaros babgulyás házi csipetkével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 600 g sertéscomb
- 300 g tarkabab
- 1 fej vöröshagyma
- 50 g füstölt szalonna
- 1 zöldpaprika
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyem
- kb 4 liter víz
- só
- őrölt bors
- delikát
- Erős Pista
- erős paprika
A csipetkéhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pici só
- rétesliszt (kb 12-15 dkg)
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a füstölt szalonna zsírján lepirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk őrölt csemege paprikával, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sertéshúst és átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk delikáttal, majd felengedjük vízzel.
Beletesszük az erős paprikát, a zöldpaprikát, a sárgarépát, a petrezselymet, a babot és addig főzzük amíg a hús és a bab megpuhul.
A tojást egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a sót és a lisztet fokozatosan. Akkor jó, ha a galuskánál egy kicsit keményebb, majd a lobogó levesbe csipkedjük és puhára főzzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »