Magyaros babgulyás házi csipetkével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 600 g sertéscomb
  • 300 g tarkabab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 g füstölt szalonna
  • 1 zöldpaprika
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyem
  • kb 4 liter víz
  • őrölt bors
  • delikát
  • Erős Pista
  • erős paprika

A csipetkéhez:

  • 1 tojás
  • pici só
  • rétesliszt (kb 12-15 dkg)

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a füstölt szalonna zsírján lepirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk őrölt csemege paprikával, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sertéshúst és átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk delikáttal, majd felengedjük vízzel.

Beletesszük az erős paprikát, a zöldpaprikát, a sárgarépát, a petrezselymet, a babot és addig főzzük amíg a hús és a bab megpuhul.

A tojást egy tálba ütjük, majd hozzáadjuk a sót és a lisztet fokozatosan. Akkor jó, ha a galuskánál egy kicsit keményebb, majd a lobogó levesbe csipkedjük és puhára főzzük.