Lencseleves gazdagon recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg barna lencse beáztatva
- 10 dkg füstölt csülök kockákra vágva
- 2 ek olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 vékony szelet füstölt szalonna
- 3-4 babérlevél
- füstölt kolbász karikák
- szegfűbors
- szemes bors
- só
- édes nemes pirospaprika
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 kisebb burgonya
- 1 angol zellerszál
- 2 ek mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l húsleves alaplé
Elkészítése:
Egy nagy fazékban kevés olajon a kockára vágott szalonnát lepirítunk, majd a kétféle hagymát üvegesre pároljuk.
A megtisztított, felaprított zöldségeket és a füstölt csülök kockákat fedő alatt félkeményre pároljuk. Ezután az előzőleg legalább 1 órával beáztatott lencsét az áztató lével együtt a zöldség alaphoz öntjük és ízlésünknek megfelelően fűszerezzük.
Egy teatojásba fekete és szegfűborsot téve, szintén a levesbe lógatjuk. Pirospaprikát szórunk rá és alaplével felöntve kis lángon puhára főzzük a zöldségeket és húsokat is egyaránt.
Az elkészült sűrű, tartalmas levest tejföllel, friss ropogós kenyérrel és igény szerint erős paprikával tálaljuk.
Kötényeket felkötni. Jó átvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »