Lencseleves gazdagon recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg barna lencse beáztatva
- 10 dkg füstölt csülök kockákra vágva
- 2 ek olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 vékony szelet füstölt szalonna
- 3-4 babérlevél
- füstölt kolbász karikák
- szegfűbors
- szemes bors
- só
- édes nemes pirospaprika
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 2 kisebb burgonya
- 1 angol zellerszál
- 2 ek mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 l húsleves alaplé
Elkészítése:
Egy nagy fazékban kevés olajon a kockára vágott szalonnát lepirítunk, majd a kétféle hagymát üvegesre pároljuk.
A megtisztított, felaprított zöldségeket és a füstölt csülök kockákat fedő alatt félkeményre pároljuk. Ezután az előzőleg legalább 1 órával beáztatott lencsét az áztató lével együtt a zöldség alaphoz öntjük és ízlésünknek megfelelően fűszerezzük.
Egy teatojásba fekete és szegfűborsot téve, szintén a levesbe lógatjuk. Pirospaprikát szórunk rá és alaplével felöntve kis lángon puhára főzzük a zöldségeket és húsokat is egyaránt.
Az elkészült sűrű, tartalmas levest tejföllel, friss ropogós kenyérrel és igény szerint erős paprikával tálaljuk.
Kötényeket felkötni. Jó átvágyat!
Forrás: https://vargaani.blogspot.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.