Lencseleves füstölt hússal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 2 ek étolaj
- 1 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 3 babérlevél
- 2 ek ételízesítő
- 2 ek mustár
- 1 ek cukor
- 1 ek ecet
- ízlés szerint só
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 4 burgonya
- 50 dkg füstölt hús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek rétesliszt
Elkészítése:
A füstölt húst felteszem főni egy kuktában.
Egy fazékban olajból és finomlisztből világos rántást készítek, majd félrehúzom, és megszórom pirospaprikával. Hozzáadom a lencsét, a felaprított fokhagymát, a vöröshagymát, a paprikát és paradicsomot, a babérlevelet, az ételízesítőt, az ecetet és a cukrot. Felöntöm 2 liter vízzel, és fél órát főzöm.
Ezután hozzáadom a kockára vágott krumplit és répákat, majd további 10 percig főzöm.
Közben kiveszem a megfőtt füstölt húst a kuktából, a levét hozzáöntöm a lencséhez, és ha szükséges, sózom.
A tojásból és réteslisztből pici sóval lágy tésztát gyúrok, és belecsipkedem a levesbe.
A füstölt húst felaprítom, beleszórom a levesbe, és 10 percig főzöm vele. Tejföllel, vagy anélkül tálalom.
A lencseleves füstölt hússal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 5 g