Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencseleves recept

Lencseleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg lencse
    • 5 dkg zsír vagy olaj
    • 4 dkg liszt
    • 1 babérlevél
    • 4 dkg vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 dl tejföl
    • egy ek. ecet vagy egy fél citrom leve is lehet
    • 3 dkg cukor
    • 2 dkg mustár
    • negyed kg sertéscsont

    Elkészítése:

    A főzésre előkészített, előre beáztatott lencsét feltesszük a sertéscsontból főzött hús levébe főni.A finomra vágott hagymát zsíron megpirítjuk.Mielőtt levesszük a tűzről apróra vágott fokhagymát és pirospaprikát teszünk hozzá, elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez. Cukorral lepirított, barna rántással rántjuk be. Tejföllel simára keverjük, ecettel vagy citromlével ízesítjük. Ízlés szerint kevés mustárt is tehetünk bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá