Lencseleves recept

Hozzávalók:
- 20 dkg lencse
- 5 dkg zsír vagy olaj
- 4 dkg liszt
- 1 babérlevél
- 4 dkg vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- egy ek. ecet vagy egy fél citrom leve is lehet
- 3 dkg cukor
- 2 dkg mustár
- negyed kg sertéscsont
- só
Elkészítése:
A főzésre előkészített, előre beáztatott lencsét feltesszük a sertéscsontból főzött hús levébe főni.A finomra vágott hagymát zsíron megpirítjuk.Mielőtt levesszük a tűzről apróra vágott fokhagymát és pirospaprikát teszünk hozzá, elkeverjük és hozzáadjuk a leveshez. Cukorral lepirított, barna rántással rántjuk be. Tejföllel simára keverjük, ecettel vagy citromlével ízesítjük. Ízlés szerint kevés mustárt is tehetünk bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »