Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Korhelyleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    • 50 dkg savanyú káposzta
    • 4 pár füstölt virsli
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 10 dkg bacon
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyemgyökér
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • bors
    • 2-3 db babérlevél
    • köménymag (Ízlés szerint )
    • Erős Pista (Ízlés szerint )
    • 2 teáskanál pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • 1 evőkanál liszt
    • víz (hogy bőven ellepje)

    Elkészítése:

    Előkészítés

    A füstölt szalonnát, a bacont, a vöröshagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, majd ízlés szerint felkarikázzuk vagy felkockázzuk. A savanyú káposztát kissé kinyomkodjuk, hogy ne legyen túl savanyú, majd apróbb darabokra vágjuk. A virsliket karikákra szeleteljük.

    Alap készítése

    Egy nagyobb lábasban elkezdjük zsírjára sütni az apróra vágott füstölt szalonnát. Amikor már engedett a zsírjából és enyhe színt kapott, hozzáadjuk a vöröshagymát, és pár percig dinszteljük. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és rövid ideig együtt pirítjuk.

    Beletesszük a feldarabolt zöldségeket és a felkockázott bacont, majd pár percig pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a savanyú káposztát is.

    Főzés

    Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje az alapanyagokat. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk köménymaggal, hozzáadjuk a babérleveleket és kevés erős paprikakrémet. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a káposzta és a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    Amikor minden megfőtt, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és pár percig együtt főzzük.

    Habarás

    A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy merőkanál forró levessel. A habarást folyamatos keverés mellett a leveshez csorgatjuk, majd még néhány percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Tálalásig melegen tartjuk.

    Tipp

    Ez a leves friss kenyérrel vagy pirítóssal a legjobb. Ha savanykásabb ízt szeretnénk, kevés káposztalével is erősíthetjük. Másnapra még kerekebb, harmonikusabb íze lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek