Betyár zöldbableves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 10dkg füstölt szalonna
- 1 nagy fej hagyma
- 20dkg füstölt tarja
- 1db paradicsom
- 1dg tv paprika
- 1db csípős paprika
- 50dkg zöldbab
- 15dkg tarhonya
- 3dl tejföl
- 2ek liszt
- só
- pirospaprika
- bors
- petrezselyem
Elkészítése:
Az apróra vágott szalonnát megpirítom, majd kiszedem egy tálba. A zsíron üvegesre párolom a hagymát. Fűszerezünk: paprika, bors, majd pici vízzel felöntöm és hozzáadom a kockára vágott tarját és kicsit megsütöm.
A megpirult tarját felöntöm vízzel és főzöm, amíg majdnem kész, hozzáadom a babot és a tarhonyát. Sózom, majd annyi vizet adok hozzá, hogy a víz 3 ujjnyival magasabban legyen, mint a bab. Ízesítjük. A majdnem készételt behabarjuk: 3dl tejföl és 2ek liszt. Kiforraljuk. A készételhez hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, paprikákat, szalonnát, petrezselymet. Hagyom állni hogy kicsit, sűrűsödjön. Házi kenyérrel kínálom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.