Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Betyár zöldbableves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 10dkg füstölt szalonna
    • 1 nagy fej hagyma
    • 20dkg füstölt tarja
    • 1db paradicsom
    • 1dg tv paprika
    • 1db csípős paprika
    • 50dkg zöldbab
    • 15dkg tarhonya
    • 3dl tejföl
    • 2ek liszt
    • pirospaprika
    • bors
    • petrezselyem

    Elkészítése:
    Az apróra vágott szalonnát megpirítom, majd kiszedem egy tálba. A zsíron üvegesre párolom a hagymát. Fűszerezünk: paprika, bors, majd pici vízzel felöntöm és hozzáadom a kockára vágott tarját és kicsit megsütöm.
    A megpirult tarját felöntöm vízzel és főzöm, amíg majdnem kész, hozzáadom a babot és a tarhonyát. Sózom, majd annyi vizet adok hozzá, hogy a víz 3 ujjnyival magasabban legyen, mint a bab. Ízesítjük. A majdnem készételt behabarjuk: 3dl tejföl és 2ek liszt. Kiforraljuk. A készételhez hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, paprikákat, szalonnát, petrezselymet. Hagyom állni hogy kicsit, sűrűsödjön. Házi kenyérrel kínálom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá