Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukoricás krumpli leves recept

Kukoricás krumpli leves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 csík füstölt szalonna
    • 3 szem közepes krumpli
    • 2 konzerv szemes kukorica
    • só,bors
    • 1 leves kocka
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 2-4 dl főzőtejszín
    • díszítésnek apróra vágott petrezselyem

    Elkészítése:
    A szalonnát kockára vágom, kevés zsiradékon megpirítom, majd a kockára vágott krumplit beleteszem és egy kicsit megkapatom, ízesítem sóval, fehér borssal, majd felöntöm 2 liter vízzel. Adok hozzá egy leves kockát. Ha a krumpli félig megpuhult beleöntöm a kukoricát, a zúzott fokhagymát és puhára főzöm. A végén hozzáadom a főzőtejszínt és takarékon összeforralom. Tányérra szedést követően apróra vágott petrezselyemmel díszítem.

    Sztori: Még kamaszként hallottam édesapámtól a receptet aztán feledésbe merült. Miután feleség lettem, még jobban le akartam nyűgözni a férjem, és akkor készítettem el újra. Nagyon hamar a család kedvence lett. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá