Krumplileves petrezselymes húsgombóccal recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 2 szál sárgarépa
- 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1 csipet őrölt bors
Gombócokhoz:
- 20 dkg darált sertéshús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 csapott ek búzadara
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
Elkészítése:
A krumplit és a répát meghámozzuk. A krumplit kockákra, a répát karikákra vágjuk. Lábasba tesszük,. és dupla annyi vízben elkezdjük főzni, mint ami ellepi.
Sóval, borssal és ételízesítővel megszórjuk. Amíg fő, elkészítjük a golyókat.
Húsgombóc készítése:
A darált húst a tojással, a búzadarával, sóval, borssal és az aprított petrezselyemmel alaposan összegyúrjuk. Nedves kézzel diónyi golyókat formázunk, és a közben felforrt levesbe tesszük. Mire a zöldségek megfőnek, a gombóc is elkészül.
Forrón tálaljuk.
Tipp:
Roppant egyszerű leves egy kevés zöldséggel és némi apró húsgolyóval. Egész hamar elkészül, hisz a gombócok is gyorsan megfőnek. Akár kezdő háziasszonyoknak is jó szívvel ajánlom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.