Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsó krémleves recept

Zöldborsó krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 45 dkg (fagyasztott) zsenge zöldborsó
    • 1 szem burgonya
    • 1 ek vaj
    • 7,5 dl levesalap vagy erőleves (kockából)
    • fél csokor koriander
    • 1 dl habtejszín
    • bors
    • csipetnyi cukor
    • kb 1 tk citromlé

    Elkészítés:
    A meghámozott burgonyát apró darabokra vágtam, és a felkockázott vöröshagymával együtt megpároltam a felhevített vajon.
    A levesalappal felöntve felforraltam, és fedő alatt kb 10 percig főztem A zöldborsó 3/4 részét a levesbe szórtam, ismét felforraltam, 5 perc alatt készre főztem.

    Kevés kivétellel hozzáadtam a lecsipkedett korianderleveleket (és itt eltértem az eredeti recepttől, mivel nem jutottam korianderhez, én petrezselyemzöldet használtam). Felöntöttem habtejszínnel és rúdmixerrel krémesre turmixoltam.

    A maradék borsót a krémlevesbe szórtam, felforraltam. Sóval, borssal, csipetnyi cukorral és a citromlével ízesítettem, és a félretett koriander (petrezselyem) levelekkel díszítettem.

    Érdemes kipróbálni, egyszerű, gyors, ízletes, vitaminbomba!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá