Zöldborsó krémleves recept

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 45 dkg (fagyasztott) zsenge zöldborsó
- 1 szem burgonya
- 1 ek vaj
- 7,5 dl levesalap vagy erőleves (kockából)
- fél csokor koriander
- 1 dl habtejszín
- só
- bors
- csipetnyi cukor
- kb 1 tk citromlé
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát apró darabokra vágtam, és a felkockázott vöröshagymával együtt megpároltam a felhevített vajon.
A levesalappal felöntve felforraltam, és fedő alatt kb 10 percig főztem A zöldborsó 3/4 részét a levesbe szórtam, ismét felforraltam, 5 perc alatt készre főztem.
Kevés kivétellel hozzáadtam a lecsipkedett korianderleveleket (és itt eltértem az eredeti recepttől, mivel nem jutottam korianderhez, én petrezselyemzöldet használtam). Felöntöttem habtejszínnel és rúdmixerrel krémesre turmixoltam.
A maradék borsót a krémlevesbe szórtam, felforraltam. Sóval, borssal, csipetnyi cukorral és a citromlével ízesítettem, és a félretett koriander (petrezselyem) levelekkel díszítettem.
Érdemes kipróbálni, egyszerű, gyors, ízletes, vitaminbomba!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »