Zöldborsó krémleves recept
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 45 dkg (fagyasztott) zsenge zöldborsó
- 1 szem burgonya
- 1 ek vaj
- 7,5 dl levesalap vagy erőleves (kockából)
- fél csokor koriander
- 1 dl habtejszín
- só
- bors
- csipetnyi cukor
- kb 1 tk citromlé
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát apró darabokra vágtam, és a felkockázott vöröshagymával együtt megpároltam a felhevített vajon.
A levesalappal felöntve felforraltam, és fedő alatt kb 10 percig főztem A zöldborsó 3/4 részét a levesbe szórtam, ismét felforraltam, 5 perc alatt készre főztem.
Kevés kivétellel hozzáadtam a lecsipkedett korianderleveleket (és itt eltértem az eredeti recepttől, mivel nem jutottam korianderhez, én petrezselyemzöldet használtam). Felöntöttem habtejszínnel és rúdmixerrel krémesre turmixoltam.
A maradék borsót a krémlevesbe szórtam, felforraltam. Sóval, borssal, csipetnyi cukorral és a citromlével ízesítettem, és a félretett koriander (petrezselyem) levelekkel díszítettem.
Érdemes kipróbálni, egyszerű, gyors, ízletes, vitaminbomba!