Zöldborsó krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 45 dkg (fagyasztott) zsenge zöldborsó
  • 1 szem burgonya
  • 1 ek vaj
  • 7,5 dl levesalap vagy erőleves (kockából)
  • fél csokor koriander
  • 1 dl habtejszín
  • bors
  • csipetnyi cukor
  • kb 1 tk citromlé

Elkészítés:
A meghámozott burgonyát apró darabokra vágtam, és a felkockázott vöröshagymával együtt megpároltam a felhevített vajon.
A levesalappal felöntve felforraltam, és fedő alatt kb 10 percig főztem A zöldborsó 3/4 részét a levesbe szórtam, ismét felforraltam, 5 perc alatt készre főztem.

Kevés kivétellel hozzáadtam a lecsipkedett korianderleveleket (és itt eltértem az eredeti recepttől, mivel nem jutottam korianderhez, én petrezselyemzöldet használtam). Felöntöttem habtejszínnel és rúdmixerrel krémesre turmixoltam.

A maradék borsót a krémlevesbe szórtam, felforraltam. Sóval, borssal, csipetnyi cukorral és a citromlével ízesítettem, és a félretett koriander (petrezselyem) levelekkel díszítettem.

Érdemes kipróbálni, egyszerű, gyors, ízletes, vitaminbomba!