Sajtkrémleves tésztapuffanccsal recept
Ők is elkészítették
Leveshez:
- 15 dkg sajt (trappista, cheddar vagy gouda, reszelve)
- 4 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 1 l húsleves (forró)
- só (ízlés szerint)
- bors (ízlés szerint)
- 1,25 dl tejszín (állati, legalább 30%-os)
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - snidling (tálaláshoz)
Tészta puffancshoz:
- 1 csomag leveles tészta (2 mm vékonyra nyújtva)
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez) - reszelt sajt
- lenmag (szóráshoz)
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett világosra pirítjuk. Felöntjük a forró húslevessel, és alacsony lángon pár percig kevergetve főzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Addig keverjük, amíg a sajt teljesen elolvad, és a leves sima állagú lesz. A tűzről levéve a tejszínt elkeverjük a tojássárgájával, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk, hogy ne csapódjon ki. A kész levest félretesszük.
A tésztapuffanchoz a leveles tésztát 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd a tálalóedények átmérőjének megfelelő méretű köröket szaggatunk belőle. A tésztaköröket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejüket tojássárgájával megkenjük, és ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, lenmaggal vagy magvakkal. 200 °C-ra előmelegített sütőben, méretüktől függően 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A levest tálalóedényekben kínáljuk, tetejére szórunk egy kevés aprított snidlinget, majd ráhelyezünk egy-egy frissen sült tésztapuffancsot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









