Sajtkrémleves tésztapuffanccsal recept
Ők is elkészítették

Leveshez:
- 15 dkg sajt (trappista, cheddar vagy gouda, reszelve)
- 4 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 1 l húsleves (forró)
- só (ízlés szerint)
- bors (ízlés szerint)
- 1,25 dl tejszín (állati, legalább 30%-os)
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- snidling (tálaláshoz)
Tészta puffancshoz:
- 1 csomag leveles tészta (2 mm vékonyra nyújtva)
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kenéshez)
- reszelt sajt
- lenmag (szóráshoz)
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett világosra pirítjuk. Felöntjük a forró húslevessel, és alacsony lángon pár percig kevergetve főzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Addig keverjük, amíg a sajt teljesen elolvad, és a leves sima állagú lesz. A tűzről levéve a tejszínt elkeverjük a tojássárgájával, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk, hogy ne csapódjon ki. A kész levest félretesszük.
A tésztapuffanchoz a leveles tésztát 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd a tálalóedények átmérőjének megfelelő méretű köröket szaggatunk belőle. A tésztaköröket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejüket tojássárgájával megkenjük, és ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, lenmaggal vagy magvakkal. 200 °C-ra előmelegített sütőben, méretüktől függően 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A levest tálalóedényekben kínáljuk, tetejére szórunk egy kevés aprított snidlinget, majd ráhelyezünk egy-egy frissen sült tésztapuffancsot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »