Leveshez:
Tészta puffancshoz:
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk egy lábasban, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett világosra pirítjuk. Felöntjük a forró húslevessel, és alacsony lángon pár percig kevergetve főzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Addig keverjük, amíg a sajt teljesen elolvad, és a leves sima állagú lesz. A tűzről levéve a tejszínt elkeverjük a tojássárgájával, majd óvatosan, folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk, hogy ne csapódjon ki. A kész levest félretesszük.
A tésztapuffanchoz a leveles tésztát 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd a tálalóedények átmérőjének megfelelő méretű köröket szaggatunk belőle. A tésztaköröket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejüket tojássárgájával megkenjük, és ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, lenmaggal vagy magvakkal. 200 °C-ra előmelegített sütőben, méretüktől függően 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A levest tálalóedényekben kínáljuk, tetejére szórunk egy kevés aprított snidlinget, majd ráhelyezünk egy-egy frissen sült tésztapuffancsot.