Málnakrémleves mentás túrógombóccal recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A leveshez:
- málna
- tej
- tejszín
Ezek mennyisége ízlés szerint, ki milyen sűrűn szereti.
A gombócokhoz:
- 25 dkg túró
- 1 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pár levél friss menta apróra darabolva
- 7 dkg búzadara
Díszítés:
- mentalevél
- pirított mandula
Elkészítése:
A málnát megmossuk, turmixba tesszük és felöntjük tejjel és kis habtejszínnel. Ez a része kész is. Ki milyen édesen szereti lehet bele tenni egy kis cukrot. Hűtőbe tesszük. A gombócok hozzávalóit jól kikeverjük, majd 30 percig állni hagyjuk. Egy fazékban vizet forralunk, a túrós masszából kis gombócokat készítünk, és lobogó vízben kifőzzük őket. Miután feljöttek a víz felszínére, még kb. 5 percig főzzük. A kihűlt gombócokat tálaláskor tesszük a levesbe. Megszórjuk pirított mandulával, mentalevéllel és a félretett pár szem málnával díszítjük.
Sztori: Ezt a levest a párom születésnapjára készítettem el.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.