Hozzávalók:
A leveshez:
Ezek mennyisége ízlés szerint, ki milyen sűrűn szereti.
A gombócokhoz:
Díszítés:
Elkészítése:
A málnát megmossuk, turmixba tesszük és felöntjük tejjel és kis habtejszínnel. Ez a része kész is. Ki milyen édesen szereti lehet bele tenni egy kis cukrot. Hűtőbe tesszük. A gombócok hozzávalóit jól kikeverjük, majd 30 percig állni hagyjuk. Egy fazékban vizet forralunk, a túrós masszából kis gombócokat készítünk, és lobogó vízben kifőzzük őket. Miután feljöttek a víz felszínére, még kb. 5 percig főzzük. A kihűlt gombócokat tálaláskor tesszük a levesbe. Megszórjuk pirított mandulával, mentalevéllel és a félretett pár szem málnával díszítjük.
Sztori: Ezt a levest a párom születésnapjára készítettem el.