Kovászos uborka krémleves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 35 dkg kovászos uborka
- 1,5 dl az uborka levéből
- 2,5 dl hideg zöldség alaplé
- 2 evőkanál görög joghurt (tejföllel is helyettesíthető)
- 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
- 2 kisebb ágacska rozmaring
- ízlés szerint frissen őrölt bors és só
Elkészítése:
A kovászos uborkát, az alaplevet és a joghurtot felhasználásig hűtőszekrényben tárolom.
A petrezselymet durvára vágom, a rozmaringágakról eltávolítom a leveleket, melyeket szintén felaprítok.
Az uborkákat nagyjából 1,5 cm-esre kockázom. Turmixgép poharába halmozom a zöldségeket, felöntöm a folyadékokkal, hozzákanalazom a joghurtot, beleőrlöm a borsot és erős fokozaton leturmixolom, kóstolást követően, ha szükséges ízesítem, az uborka minőségétől függően a folyadékokat pótolom.
A kész levest, fogyasztásig hűtőszekrényben tárolom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.