Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kovászos uborka krémleves recept

Kovászos uborka krémleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg kovászos uborka
    • 1,5 dl az uborka levéből
    • 2,5 dl hideg zöldség alaplé
    • 2 evőkanál görög joghurt (tejföllel is helyettesíthető)
    • 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
    • 2 kisebb ágacska rozmaring
    • ízlés szerint frissen őrölt bors és só

    Elkészítése:

    A kovászos uborkát, az alaplevet és a joghurtot felhasználásig hűtőszekrényben tárolom.

    A petrezselymet durvára vágom, a rozmaringágakról eltávolítom a leveleket, melyeket szintén felaprítok.

    Az uborkákat nagyjából 1,5 cm-esre kockázom. Turmixgép poharába halmozom a zöldségeket, felöntöm a folyadékokkal, hozzákanalazom a joghurtot, beleőrlöm a borsot és erős fokozaton leturmixolom, kóstolást követően, ha szükséges ízesítem, az uborka minőségétől függően a folyadékokat pótolom.

    A kész levest, fogyasztásig hűtőszekrényben tárolom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá