Kovászos uborka krémleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 35 dkg kovászos uborka
  • 1,5 dl az uborka levéből
  • 2,5 dl hideg zöldség alaplé
  • 2 evőkanál görög joghurt (tejföllel is helyettesíthető)
  • 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
  • 2 kisebb ágacska rozmaring
  • ízlés szerint frissen őrölt bors és só

Elkészítése:

A kovászos uborkát, az alaplevet és a joghurtot felhasználásig hűtőszekrényben tárolom.

A petrezselymet durvára vágom, a rozmaringágakról eltávolítom a leveleket, melyeket szintén felaprítok.

Az uborkákat nagyjából 1,5 cm-esre kockázom. Turmixgép poharába halmozom a zöldségeket, felöntöm a folyadékokkal, hozzákanalazom a joghurtot, beleőrlöm a borsot és erős fokozaton leturmixolom, kóstolást követően, ha szükséges ízesítem, az uborka minőségétől függően a folyadékokat pótolom.

A kész levest, fogyasztásig hűtőszekrényben tárolom.