Krémes birskörte leves recept

Hozzávalók:
- 2 szép sárga birs
- 1 citrom héja és leve
- csipet só
- 1 késhegynyi kardamom
- 1 fahéjrúd
- 1 csillagánizs
- 4 szegfűszeg
- 4 ek barnacukor
- 1 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 liter víz
- őrölt fahéj a tetejére
Elkészítése:
A birskörtéket jól megmossuk, a magházukat eltávolítjuk és hasábokra szeleteljük héjastul.
Feltesszük egy fazékban a vízzel, a cukorral, sóval, fűszerekkel, citromlével főni. 5 perc elteltével kiveszünk pár szeletet a tálaláshoz. A fűszereket eltávolítjuk, a tejfölt a keményítővel csomómentesre keverjük, majd a főzőléből kiveszünk a tejfölös keverékbe egy keveset, és azzal is elkeverjük. Beleöntjük a levesbe, és besűrítjük vele.
Hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel pépesítjük a levest. A végén tesszük bele a citromhéjat. Visszatesszük a levesbe a félretett birsszeleteket, és csészékbe tálaljuk.
Fahéjjal megszórjuk a tetejüket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »