Krémes birskörte leves recept

Hozzávalók:
- 2 szép sárga birs
- 1 citrom héja és leve
- csipet só
- 1 késhegynyi kardamom
- 1 fahéjrúd
- 1 csillagánizs
- 4 szegfűszeg
- 4 ek barnacukor
- 1 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 liter víz
- őrölt fahéj a tetejére
Elkészítése:
A birskörtéket jól megmossuk, a magházukat eltávolítjuk és hasábokra szeleteljük héjastul.
Feltesszük egy fazékban a vízzel, a cukorral, sóval, fűszerekkel, citromlével főni. 5 perc elteltével kiveszünk pár szeletet a tálaláshoz. A fűszereket eltávolítjuk, a tejfölt a keményítővel csomómentesre keverjük, majd a főzőléből kiveszünk a tejfölös keverékbe egy keveset, és azzal is elkeverjük. Beleöntjük a levesbe, és besűrítjük vele.
Hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel pépesítjük a levest. A végén tesszük bele a citromhéjat. Visszatesszük a levesbe a félretett birsszeleteket, és csészékbe tálaljuk.
Fahéjjal megszórjuk a tetejüket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »