Kötött tészta leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg sima liszt
- 1 csipet só
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 ek házi kacsa, vagy sertés zsír
- 0,5 csapott ek pirospaprika
- frissen őrölt bors
Leveshez:
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa zöldjével együtt
- 1/4 zeller + 1-2 szál zöld
- 2 marék zöldborsó (elhagyható)
- 2 kisebb burgonya
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- pici őrölt kömény
- só
- bors
Elkészítése:
Tészta készítése:
Először elkészítjük a tésztát a tojásból és a lisztből egy csipet sóval. Jól összegyúrjuk, majd 15-20 percet pihentetjük a hűtőben fóliába csomagolva, hogy ne száradjon ki.
Közben, míg a tészta pihen, elkészítjük a hagymás-paprikás zsírt, amivel majd megkenjük a kinyújtott tésztát.
Ehhez a vöröshagymát finomra vágva megdinszteljük a zsíron, majd félrehúzva a tűzről hozzáadjuk a pirospaprikát és egy kevés frissen őrölt fekete borsot. Annyira kell, hogy meleg legyen, hogy a paprika picit megpiruljon, de ne égjen meg.
Miután a tészta eleget pihent, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és a kinyújtott felületét megkenjük a már langyosra hűlt paprikás zsírral.
A megkent tésztát körülbelül 1 centis sávban lehatjuk kétszer, majd ezt a lehajtott sávot éles késsel levágjuk.
A hajtott, levágott tésztacsíkokat elkezdjük lazán megcsomózni, majd minden csomót leszakítunk, és addig folytatjuk, míg a tészta elfogy.
Leves készítése:
Egy nagyobb fazékban feltesszük a levest, amelybe beletesszük a tisztított, és nagyjából egyformára aprított zöldségeket a paprikával, a lehéjazott paradicsommal és a zöldekkel együtt. Ízesítjük sóval, borssal, pici köménnyel.
Mindent úgy kell időzítenünk, hogy a levesben levő zöldségek ne főljenek túl mire a tésztát belefőzzük, hanem egyszerre készüljenek el.
Mikor a leves forr, a kész csomókat belefőzzük, körülbelül 10-15 perc alatt átfő. De a biztonság kedvéért vegyünk ki egyet, és vágjuk ketté, hogy nem maradt-e belül fehér, nyers a tészta.
Tipp:
A tészta mennyisége viszonylag sok, aki kevesebbet szeretne készíteni, bátran felezze meg a hozzávalókat.
A kötött tészta leves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »