Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Korianderes lencseleves köménnyel recept

Korianderes lencseleves köménnyel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 bögre lencse
    • 8 bögre zöldség alaplé
    • 1 nagyobb hagyma
    • 2 nagy répa felszeletelve
    • 1 zeller aprítva
    • 2 nagy krumpli felkockázva
    • 2 babérlevél
    • 1 kiskanál őrölt koriander
    • 0,5 kk őrölt kömény
    • frissen őrölt bors ízlés szerint
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 100 g friss spenót
    • 2 kk citromlé

    Elkészítése:

    A lencsét kiválogatjuk, beáztatjuk, lemossuk, leszűrjük.

    A zöldséglében feltesszük főni a répát, a hagymát, a zellert, a krumplit, a lencsét, a babérlevelet, a koriandert, a köményt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    Nagyjából egy óra alatt puhára főzzük a zöldségeket. Ha kevés lenne a lé, még adunk hozzá.

    Amikor a zöldségek elkészültek, kivesszük a babérleveleket, és hozzáadjuk a spenótot. Ha szükséges, még ízesítjük köménnyel vagy korianderrel. Pár percig főzzük, majd hozzákeverjük a citromlevet.

    Tipp:

    Az ételt pályázatra készítettem, megadott recept alapján.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá