Korianderes lencseleves köménnyel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2 bögre lencse
- 8 bögre zöldség alaplé
- 1 nagyobb hagyma
- 2 nagy répa felszeletelve
- 1 zeller aprítva
- 2 nagy krumpli felkockázva
- 2 babérlevél
- 1 kiskanál őrölt koriander
- 0,5 kk őrölt kömény
- frissen őrölt bors ízlés szerint
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 100 g friss spenót
- 2 kk citromlé
Elkészítése:
A lencsét kiválogatjuk, beáztatjuk, lemossuk, leszűrjük.
A zöldséglében feltesszük főni a répát, a hagymát, a zellert, a krumplit, a lencsét, a babérlevelet, a koriandert, a köményt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Nagyjából egy óra alatt puhára főzzük a zöldségeket. Ha kevés lenne a lé, még adunk hozzá.
Amikor a zöldségek elkészültek, kivesszük a babérleveleket, és hozzáadjuk a spenótot. Ha szükséges, még ízesítjük köménnyel vagy korianderrel. Pár percig főzzük, majd hozzákeverjük a citromlevet.
Tipp:
Az ételt pályázatra készítettem, megadott recept alapján.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.