Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Korhely leves (savanyú káposzta leves) recept

Korhely leves (savanyú káposzta leves)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg savanyú gyalult káposzta
    • 20 dkg csülök ( lehetőleg füstölt )
    • 1 szál füstölt házikolbász
    • 2 szál répa
    • 2 szál petrezselyem gyökér
    • néhány babérlevél
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 fej hagyma
    • kevés őrölt pirospaprika
    • 3 kanál tejföl
    • 1 kanál liszt
    • kevés csombor (borsikafű)
    • só, őrölt bors

    Elkészítése:

    A hagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk. A csülköt felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.

    A savanyú káposztát megvagdossuk, hogy ne legyenek hosszúak a szálai, ha túl savanyú egy kicsit leöblítjük, majd bő vízzel feltesszük főni.

    Hozzáadjuk a felkockázott csülköt, a csíkozott hagymát, a fokhagymát, a csombort és néhány babérlevelet, majd addig főzzük, amíg a hús majdnem megpuhul.

    Beletesszük a karikázott, vagy hasábra vágott zöldségeket, majd rövid idő után hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt.

    A főzőléből egy keveset kiveszünk, majd tejföllel és liszttel csomómentesre keverjük és behabarjuk vele a levest.

    Egy kevés őrölt pirospaprikát és borsot teszünk bele, majd ha szükséges sózzuk. Mivel a kolbász és a csülök is sós, így erre nem mindig van szükség.

    Tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá