Korhely leves (savanyú káposzta leves)

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú gyalult káposzta
  • 20 dkg csülök ( lehetőleg füstölt )
  • 1 szál füstölt házikolbász
  • 2 szál répa
  • 2 szál petrezselyem gyökér
  • néhány babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej hagyma
  • kevés őrölt pirospaprika
  • 3 kanál tejföl
  • 1 kanál liszt
  • kevés csombor (borsikafű)
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

A hagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk. A csülköt felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk.

A savanyú káposztát megvagdossuk, hogy ne legyenek hosszúak a szálai, ha túl savanyú egy kicsit leöblítjük, majd bő vízzel feltesszük főni.

Hozzáadjuk a felkockázott csülköt, a csíkozott hagymát, a fokhagymát, a csombort és néhány babérlevelet, majd addig főzzük, amíg a hús majdnem megpuhul.

Beletesszük a karikázott, vagy hasábra vágott zöldségeket, majd rövid idő után hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt.

A főzőléből egy keveset kiveszünk, majd tejföllel és liszttel csomómentesre keverjük és behabarjuk vele a levest.

Egy kevés őrölt pirospaprikát és borsot teszünk bele, majd ha szükséges sózzuk. Mivel a kolbász és a csülök is sós, így erre nem mindig van szükség.

Tejföllel tálaljuk.