Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Korhely bableves recept

Korhely bableves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg szárazbab
    • 30 dkg savanyú káposzta
    • 40 dkg pulyka felsőcomb filé
    • 4-5 babérlevél
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 -4 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
    • kevés őrölt köménymag
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál petrezselyemgyökér
    • só, őrölt bors
    • kis csokor petrezselyem zöld
    • 3-4 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    A száraz tarkababot éjszakára beáztatjuk, másnap leöblítjük, és sós vízben, néhány babérlevéllel együtt feltesszük főzni. (nem nagy lángon!)

    Közben feldaraboljuk kockákra a pulykahúst, és egy óra főzés után a babhoz adjuk. Fedő alatt tovább főzzük. A zöldségeket is karikára vágjuk, és mikor a hús is kicsit főtt már, az edénybe tesszük.

    Ellenőrizzük a káposztát, ha túl savanyú kimossuk, akár több léből is. Ha túl hosszúak a szálak, vágódeszkán kicsit megvágjuk, könnyebben fogyaszthatóvá téve azt, majd hozzáadjuk a leveshez.

    Kóstolás után véglegesen befűszerezzük a levest. A savanyú káposzta hozzáadása előtt nem szabad, mert annak savanyúsága jelentősen változtat a végleges ízhatáson. A petrezselyem zöldet is hozzáadva készre főzzük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá