Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos lencseleves kapros krumpligombóccal recept

Kolbászos lencseleves kapros krumpligombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    Leves:

    • 20 dkg lencse
    • 10 dkg füstölt kolbász
    • 3 szál debreceni
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 közepes krumpli
    • 1 ek liszt
    • 1 babérlevél
    • 1 ek olaj
    • 1 l víz

    Krumpligombóc:

    • 2 krumpli (közepes)
    • 1 tojás
    • 1 kis csokor kapor
    • 3-4 ek liszt

    Elkészítése:

    Leves készítése:

    Az átválogatott lencsét mossuk meg. A kolbászt és a debrecenit vágjuk karikákra. A krumplit pucoljuk meg és vágjuk kockákra. A vöröshagymát vágjuk apróra.

    A lencsét egy edényben öntsük fel vízzel. Adjuk hozzá a babérlevelet és kissé sózzuk. Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük tovább.

    Hevítsünk olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és dinszteljük meg. Dobjuk rá a felkarikázott kolbászt és a debrecenit. Néhány perc alatt süssük pirosra, majd emeljük ki az edényből és tegyük félre.

    A hagymát szórjuk meg liszttel és pár pillanatig pirítsuk. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és keverjük jól össze. Hagyjuk kicsit visszahűlni, majd öntsük fel egy pohár hideg vízzel. Keverjük csomómentesre, majd öntsük a lencséhez. Adjuk hozzá az elősütött kolbászkarikákat és a felkockázott krumplit. Addig főzzük, amíg a lencse és a krumpli is megpuhul, de vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a lencsét.

    Krumpligombóc készítése:

    A krumplit pucoljuk meg, vágjuk apró kockákra és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ha megfőtt, szűrjük le és melegen törjük át krumplinyomóval. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    A kihűlt, összetört krumplit szórjuk meg pici sóval, adjuk hozzá a liszt több, mint felét, az apróra vágott kaprot és az egész tojásokat. Gyúrjuk alaposan össze, és gyúrás közben adagoljunk hozzá még annyi lisztet, hogy ne ragadjon, de könnyen formázhat tésztát kapjunk.

    Nedves kézzel gyúrjunk kisebb gombócokat és enyhén sós, lobogó vízben főzzük ki őket pár perc alatt. Amikor feljönnek a víz tetejére, 3-4 percet még főzzük, majd kiemeljük, lecsepegtetjük. Tálalásig tartsuk melegen.

    Tálaláskor a tányérba merjük a levest és ráhelyezünk néhány gombócot.

    Jó étvágyat!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek