Kókusztejes zöldborsókrémleves recept
Hozzávalók:
- 2-3 szál újhagyma
- 35 dkg mirelit zsenge zöldborsó
- 1 zöldségleves kocka
- 2 dl víz
- 3 dl kókusztej
- 1 lime reszelt héja + a leve
- pár levél citromfű
- 1 ek vaj
- olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- pirított kókuszreszelék
Elkészítése:
A felkarikázott hagymát pirítsuk üvegesre a felhevített olajon, szórjuk hozzá a borsót, adjuk hozzá a leveskockát és öntsük fel vízzel. Főzzük addig amíg a borsó meg nem puhul.
A citromfüvet aprítsuk fel szórjuk a levesbe és botmixer segítségével pürésítsük az egészet, közben adagoljuk hozzá a kókusztejet.
Forraljuk az egészet össze, ízesítsük sóval, borssal, reszeljük bele a lime héját, facsarjuk hozzá a levét és végül keverjük hozzá a vajat. Kínáljuk pirított kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

