Kókusztejes zöldborsókrémleves recept

Hozzávalók:
- 2-3 szál újhagyma
- 35 dkg mirelit zsenge zöldborsó
- 1 zöldségleves kocka
- 2 dl víz
- 3 dl kókusztej
- 1 lime reszelt héja + a leve
- pár levél citromfű
- 1 ek vaj
- olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- pirított kókuszreszelék
Elkészítése:
A felkarikázott hagymát pirítsuk üvegesre a felhevített olajon, szórjuk hozzá a borsót, adjuk hozzá a leveskockát és öntsük fel vízzel. Főzzük addig amíg a borsó meg nem puhul.
A citromfüvet aprítsuk fel szórjuk a levesbe és botmixer segítségével pürésítsük az egészet, közben adagoljuk hozzá a kókusztejet.
Forraljuk az egészet össze, ízesítsük sóval, borssal, reszeljük bele a lime héját, facsarjuk hozzá a levét és végül keverjük hozzá a vajat. Kínáljuk pirított kókuszreszelékkel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »