Klasszikus körteleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 4 db vilmoskörte
- 12 dkg cukor
- 1 késhegynyi só
- 2 szem fahéj
- 3 szem szegfűszeg
- 1 citrom héja és 1/2 citrom leve
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 rúd vanília kikapart magja
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- víz
Elkészítése:
1,5 liter vizet felteszünk a tisztított felkockázott körtével, a cukorral, a citromlével és reszelt héjával, fűszerekkel és ízesítőkkel főni.
A gyümölcs puhulása után a tejfölt a keményítővel habverővel simára elkeverjük, majd a főzőléből kiveszünk, és azt hozzáadva jól elkeverjük ,és a levest csomómentesen behabarjuk.
A tetején őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk, bazsalikommal vagy citromfűvel díszítve.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.