Klasszikus körteleves recept

Hozzávalók:
- 4 db vilmoskörte
- 12 dkg cukor
- 1 késhegynyi só
- 2 szem fahéj
- 3 szem szegfűszeg
- 1 citrom héja és 1/2 citrom leve
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 rúd vanília kikapart magja
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- víz
Elkészítése:
1,5 liter vizet felteszünk a tisztított felkockázott körtével, a cukorral, a citromlével és reszelt héjával, fűszerekkel és ízesítőkkel főni.
A gyümölcs puhulása után a tejfölt a keményítővel habverővel simára elkeverjük, majd a főzőléből kiveszünk, és azt hozzáadva jól elkeverjük ,és a levest csomómentesen behabarjuk.
A tetején őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk, bazsalikommal vagy citromfűvel díszítve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »