Klasszikus körteleves recept

Hozzávalók:
- 4 db vilmoskörte
- 12 dkg cukor
- 1 késhegynyi só
- 2 szem fahéj
- 3 szem szegfűszeg
- 1 citrom héja és 1/2 citrom leve
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 rúd vanília kikapart magja
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- víz
Elkészítése:
1,5 liter vizet felteszünk a tisztított felkockázott körtével, a cukorral, a citromlével és reszelt héjával, fűszerekkel és ízesítőkkel főni.
A gyümölcs puhulása után a tejfölt a keményítővel habverővel simára elkeverjük, majd a főzőléből kiveszünk, és azt hozzáadva jól elkeverjük ,és a levest csomómentesen behabarjuk.
A tetején őrölt fahéjjal megszórva tálaljuk, bazsalikommal vagy citromfűvel díszítve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »