Klasszikus csontleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
8 személyre:
- 2 kg csont vegyesen
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db burgonya
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 kis fej zeller
- 1 kis fej karalábé
- 1/4 fej kelkáposzta
- petrezselyemzöld
- ételízesítő
- egész bors
- só
Elkészítése:
Elkészítés:
Ez amolyan „mindentbele”levesre sikeredett! Amit a fagyasztóban találtam. Karajcsont, csirkemell csont, csirke szárnyvégek, csirkenyakak, pár darab zúza és malactarja csont.
A leforrázott és leöblített csontokat hideg vízbe rakom fel főni, majd, ha felforrt, akkor a habját leszedem.
Belerakom a paprikát, paradicsomot, hagymákat és ízesítem sóval, borssal, ételízesítővel és kis lángon főzöm 1 órát.
Ezek után beledobom a megpucolt, ízlés szerint feldarabolt zöldségeket és puhára főzzük őket.
Ha kész a leves, akkor fél órát pihentetem és leszűröm, majd külön kifőzött tésztával tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


