Klasszikus csontleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
8 személyre:
- 2 kg csont vegyesen
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db burgonya
- 4 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 kis fej zeller
- 1 kis fej karalábé
- 1/4 fej kelkáposzta
- petrezselyemzöld
- ételízesítő
- egész bors
- só
Elkészítése:
Elkészítés:
Ez amolyan „mindentbele”levesre sikeredett! Amit a fagyasztóban találtam. Karajcsont, csirkemell csont, csirke szárnyvégek, csirkenyakak, pár darab zúza és malactarja csont.
A leforrázott és leöblített csontokat hideg vízbe rakom fel főni, majd, ha felforrt, akkor a habját leszedem.
Belerakom a paprikát, paradicsomot, hagymákat és ízesítem sóval, borssal, ételízesítővel és kis lángon főzöm 1 órát.
Ezek után beledobom a megpucolt, ízlés szerint feldarabolt zöldségeket és puhára főzzük őket.
Ha kész a leves, akkor fél órát pihentetem és leszűröm, majd külön kifőzött tésztával tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »