Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kertészlány leves orsótésztával, parmezánnal recept

Kertészlány leves orsótésztával, parmezánnal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 sárgarépa
    • 1 petrezselyemgyökér
    • 0,5 zellergumó
    • 1 kicsi kelkáposzta
    • 4 paradicsom
    • 1 csípős hegyes paprika
    • 1 vöröshagyma
    • 0,5 póréhagyma
    • 6 levél medvehagyma
    • 4 szál újhagyma zöldjével
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 15 szál petrezselyem
    • 1 marhahúsleves-kocka
    • 1 tk őrölt fekete bors
    • őrölt csípős paprika
    • morzsolt bazsalikomlevél
    • chili szósz
    • 5 dl tésztalé
    • 5 dl víz
    • 5 dl paradicsomlé
    • 5 dkg parmezán
    • 1 marék orsótészta

    Elkészítése:

    A hagymákat felaprítjuk, a zöldségeket (a kelkáposzta kivételével) feldaraboljuk, a petrezselyemből egy keveset félreteszünk.

    A zöldségeket egy lábosba tesszük, felöntjük vízzel. Fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockát.

    Amikor a zöldségek félpuhák, beletesszük a tésztát.

    Bő 12 perc elteltével tálalunk. A tányérba merünk a levesből, reszelünk rá sajtot, s szórunk rá petrezselyemlevelet.

    Tipp:

    Olasz ihletésű paradicsomleves. Mert nem csak a betűtésztás paradicsomleves létezik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá