Kertészlány leves orsótésztával, parmezánnal recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 0,5 zellergumó
- 1 kicsi kelkáposzta
- 4 paradicsom
- 1 csípős hegyes paprika
- 1 vöröshagyma
- 0,5 póréhagyma
- 6 levél medvehagyma
- 4 szál újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 szál petrezselyem
- 1 marhahúsleves-kocka
- só
- 1 tk őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- morzsolt bazsalikomlevél
- chili szósz
- 5 dl tésztalé
- 5 dl víz
- 5 dl paradicsomlé
- 5 dkg parmezán
- 1 marék orsótészta
Elkészítése:
A hagymákat felaprítjuk, a zöldségeket (a kelkáposzta kivételével) feldaraboljuk, a petrezselyemből egy keveset félreteszünk.
A zöldségeket egy lábosba tesszük, felöntjük vízzel. Fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockát.
Amikor a zöldségek félpuhák, beletesszük a tésztát.
Bő 12 perc elteltével tálalunk. A tányérba merünk a levesből, reszelünk rá sajtot, s szórunk rá petrezselyemlevelet.
Tipp:
Olasz ihletésű paradicsomleves. Mert nem csak a betűtésztás paradicsomleves létezik.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.