Kertészlány leves orsótésztával, parmezánnal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 0,5 zellergumó
- 1 kicsi kelkáposzta
- 4 paradicsom
- 1 csípős hegyes paprika
- 1 vöröshagyma
- 0,5 póréhagyma
- 6 levél medvehagyma
- 4 szál újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 szál petrezselyem
- 1 marhahúsleves-kocka
- só
- 1 tk őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- morzsolt bazsalikomlevél
- chili szósz
- 5 dl tésztalé
- 5 dl víz
- 5 dl paradicsomlé
- 5 dkg parmezán
- 1 marék orsótészta
Elkészítése:
A hagymákat felaprítjuk, a zöldségeket (a kelkáposzta kivételével) feldaraboljuk, a petrezselyemből egy keveset félreteszünk.
A zöldségeket egy lábosba tesszük, felöntjük vízzel. Fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockát.
Amikor a zöldségek félpuhák, beletesszük a tésztát.
Bő 12 perc elteltével tálalunk. A tányérba merünk a levesből, reszelünk rá sajtot, s szórunk rá petrezselyemlevelet.
Tipp:
Olasz ihletésű paradicsomleves. Mert nem csak a betűtésztás paradicsomleves létezik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »