Kertészlány leves orsótésztával, parmezánnal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 0,5 zellergumó
- 1 kicsi kelkáposzta
- 4 paradicsom
- 1 csípős hegyes paprika
- 1 vöröshagyma
- 0,5 póréhagyma
- 6 levél medvehagyma
- 4 szál újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 szál petrezselyem
- 1 marhahúsleves-kocka
- só
- 1 tk őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- morzsolt bazsalikomlevél
- chili szósz
- 5 dl tésztalé
- 5 dl víz
- 5 dl paradicsomlé
- 5 dkg parmezán
- 1 marék orsótészta
Elkészítése:
A hagymákat felaprítjuk, a zöldségeket (a kelkáposzta kivételével) feldaraboljuk, a petrezselyemből egy keveset félreteszünk.
A zöldségeket egy lábosba tesszük, felöntjük vízzel. Fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockát.
Amikor a zöldségek félpuhák, beletesszük a tésztát.
Bő 12 perc elteltével tálalunk. A tányérba merünk a levesből, reszelünk rá sajtot, s szórunk rá petrezselyemlevelet.
Tipp:
Olasz ihletésű paradicsomleves. Mert nem csak a betűtésztás paradicsomleves létezik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

