Kertészlány leves orsótésztával, parmezánnal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kertészlány leves orsótésztával, parmezánnal

Hozzávalók:

  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 0,5 zellergumó
  • 1 kicsi kelkáposzta
  • 4 paradicsom
  • 1 csípős hegyes paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 0,5 póréhagyma
  • 6 levél medvehagyma
  • 4 szál újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 szál petrezselyem
  • 1 marhahúsleves-kocka
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • morzsolt bazsalikomlevél
  • chili szósz
  • 5 dl tésztalé
  • 5 dl víz
  • 5 dl paradicsomlé
  • 5 dkg parmezán
  • 1 marék orsótészta

Elkészítése:

A hagymákat felaprítjuk, a zöldségeket (a kelkáposzta kivételével) feldaraboljuk, a petrezselyemből egy keveset félreteszünk.

A zöldségeket egy lábosba tesszük, felöntjük vízzel. Fűszerezzük, belemorzsoljuk a leveskockát.

Amikor a zöldségek félpuhák, beletesszük a tésztát.

Bő 12 perc elteltével tálalunk. A tányérba merünk a levesből, reszelünk rá sajtot, s szórunk rá petrezselyemlevelet.

Tipp:

Olasz ihletésű paradicsomleves. Mert nem csak a betűtésztás paradicsomleves létezik.