Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kemencés húsleves cserépedényben recept

Kemencés húsleves cserépedényben
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg marhahús (nyak, szegy, rostélyos)
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 10 szem fekete bors
    • 1 fej karalábé
    • 1 fej zellergumó
    • 1 db paradicsom
    • 1 db paprika
    • 1 cikk kelkáposzta
    • 1 szál zellerzöld
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A cserépedény (~5,5 l) aljába belerakom a húst, megsózom, majd rárakom a megtisztított és feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellergumót.

    A paprikát, paradicsomot felezem, vöröshagymán rajta hagyom a külső héjat, csak a végeit vágom le, és a kelkáposzta cikket is egyben teszem bele.

    Beleteszem a megtisztított fokhagyma gerezdeket, szemes borsot, zeller zöldet, petrezselyem zöldet, felöntöm hideg vízzel, lefedem és a felfűtött kemencébe tolom.

    2,5-3 órán keresztül főzöm. A kemence hőmérséklete a főzés kezdetén 260 fokos volt

    Amikor elkészült, kiveszem a kemencéből és 30 perc pihentetés után óvatosan leöntöm a lét egy tálaló edénybe.

    Cérna metéltet kínálok mellé.

    Tipp:

    Az arra alkalmas cserépedények, a megfelelő előírások betartásával szabad tűzön, gáz, vagy villany tűzhelyen és annak sütőjében is használhatók. A benne fővő étel csaknem olyan finom lesz mintha kemencében készült volna.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá