Kelbimbóleves virslivel recept
Hozzávalók:
- 30 dkg kelbimbó
- 3 közepes sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem
- 2 közepes fehérrépa
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 kk só
- 1 g bors
- 1 ek ételízesítő
- 20 dkg juhbeles virsli
- 1 dl tejföl (opcionális)
- 3 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Egy fazékban olajon megfuttatjuk a tisztított és felkockázott hagymát, a paprikát rászórjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük 1,5 liter vízzel. A kelbimbót és a karikára vágott zöldségeket beletesszük.
Ha felforrt a levesünk, ételízesítővel ízesítjük. Ha megpuhultak a zöldségek, a karikákra vágott virslit és az apróra vágott petrezselymet hozzáadjuk, és készre főzzük.
Aki szereti tejfölösen, az tálaláskor tegyen a tányérjába, és merje rá a forró levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


