Kelbimbóleves virslivel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 30 dkg kelbimbó
- 3 közepes sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem
- 2 közepes fehérrépa
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 kk só
- 1 g bors
- 1 ek ételízesítő
- 20 dkg juhbeles virsli
- 1 dl tejföl (opcionális)
- 3 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
Egy fazékban olajon megfuttatjuk a tisztított és felkockázott hagymát, a paprikát rászórjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük 1,5 liter vízzel. A kelbimbót és a karikára vágott zöldségeket beletesszük.
Ha felforrt a levesünk, ételízesítővel ízesítjük. Ha megpuhultak a zöldségek, a karikákra vágott virslit és az apróra vágott petrezselymet hozzáadjuk, és készre főzzük.
Aki szereti tejfölösen, az tálaláskor tegyen a tányérjába, és merje rá a forró levest.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.